onsdag, 2 juni, 2021 - 12:00

Kakeldaxgruppen får nya ägare i Beijer Byggmaterial AB

Kakeldaxgruppen har tecknat avtal med Beijer Byggmaterial AB som från september 2021 blir nya ägare till bolaget. Genom förvärvet blir Kakeldaxgruppen en viktig byggsten i Beijers tillväxtresa inom kakelbranschen. 

Beijer Byggmaterial är Sveriges största bygghandelskedja med 83 byggvaruhus över hela landet. Nu vill de bredda sitt kunderbjudande inom kakel och klinker via förvärvet av Kakeldaxgruppen. 

– Precis som för Beijer är vårt fokus på proffskunderna och vi måste fortsätta att växa inom projekt- och byggkundsmarknaden för att stärka alla våra enheter i en tuff marknad, säger Johan Sandberg, 
VD på Kakeldaxgruppen och fortsätter:
– Vi får nu en fantastisk möjlighet att ihop med Beijer utveckla och stärka oss inom flera spännande områden. Med vår kompetens inom keramik och med våra duktiga och engagerade medarbetare stärker vi Beijers kunderbjudande och ökar kundvärdet för alla plattsättarkunder. 

Kakeldaxgruppen kommer att drivas som ett separat bolag under Beijer Byggmaterial och affären beräknas att slutföras i september 2021, efter godkännande av Konkurrensverket.  
– Att få nya ägare i Beijer kommer att stärka oss inom flera områden som inköp och logistik. Det kommer också att skapas synergier mellan verksamheterna och genom att samarbeta kan vi bearbeta större kunder, säger Tony Köhler, försäljningschef på Kakeldaxgruppen. 

– Beijer har en tillväxtfokuserad agenda med målsättning att vara branschledande inom handel med byggmaterial inklusive kakel och vi vill vara en partner för våra kunder var de än befinner sig i landet. Med Beijers 83 byggvaruhus och Kakeldaxgruppens 11 enheter i Sverige kommer vi att ha ett starkt kunderbjudande, konkurrenskraftig logistik och en djup produktkompetens. Tillsammans kommer vi att använda vår gemensamma styrka för att bygga lokalt kundvärde och fortsätta bygga dom som bygger. Jag ser fram emot att hälsa våra nya kakelspecialister välkomna till Beijerfamiljen! säger Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial AB.  

Beijer ingår i STARK Group som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. Kakel och Klinker är en viktig del i STARK Group och STARK är marknadsledande inom segmentet i Tyskland. Med den styrkan i ryggen är Beijer Byggmaterial redo att bredda sitt erbjudande och addera specialistkompetens för att stärka kunderbjudandet i Sverige.  

Se mer information om Beijer Byggmaterial AB: beijerbygg.se

För ytterligare information kontakta:
Tony Köhler, CEO Kakeldaxgruppen, tony.kohler@kakeldaxgruppen.se, +46 708 72 1197
Saiva Zalkalns, Head of Communications Beijer Byggmaterial AB, saiva.zalkalns@beijerbygg.se, +46 702 97 3776  

Kakeldaxgruppen (Kakeldax i Sverige AB) är en av Sveriges största återförsäljare av kakel, klinker och badrumsinredning med elva fysiska butiker med utställningshallar samt webbutik. Butikerna riktar sig mot såväl proffs- som privatkundsmarknaden. Kakeldaxgruppen sysselsätter cirka 85 medarbetare och hade 2020 en omsättning om 223 miljoner SEK. Huvudkontor och centrallager finns i Göteborg. Bolagets lokala varumärken är Kakeldax, Kakelcentralen och Stigs Kakel. Besök gärna kakeldaxgruppen.se för mer information.

 

Välkommen till någon av våra butiker: Stigs kakel, Kakeldax och Kakelcentralen - Med tillhörande Proffsbutiker

PriceRunner Köpskydd