fredag, 5 april, 2019 - 08:00

Vårigt värre med fina plattor ute och inne

I takt med att solen värmer alltmer frodas inspirationen och i många hem påbörjas nya inredningsprojekt. Uteplatserna blir allt mer bonade och inomhus använder vi gärna naturliga färger och material. Samtidigt tar sig nya mönster och färgkombinationer in i de svenska hemmen.   

- Ljust och fräscht har länge dominerat och den färgskalan lever kvar, men vi ser också ett ökat intresse för mer dova färger. Det är ett fint komplement till de så populära naturfärgerna och materialen, säger Ardite Demaj, e-handelsansvarig på Kakeldaxgruppen.

För alla som går i fixartankar presenterar Kakeldaxgruppen här några våriga tips och trender. 

1. Snyggt och enkelt ute
En härlig och lättskött uteplats är drömmen för många, och det är lättare än man tror. Idag finns ett stort urval av praktiska granitkeramikplattor med 20 mm tjocklek. Dessa är enkla att lägga, kräver minimalt med underhåll och kan flyttas vid behov.

Plattor med trälook är populärt men även naturstenslooken ser ut att pryda allt fler uteplatser i sommar. De 20 mm tjocka granitkeramikplattorna kan läggas på alla typer av underlag, så som gräs, grus, sand eller på plastfötter. Med hjälp av de justerbara fötterna kan plattorna även läggas på ojämnt underlag och trappsteg skapas.

Alla 20 mm-plattor har också en tunnare motsvarighet för inomhusbruk – ett smart, snyggt och enkelt sätt att skapa en snygg övergång mellan ute och inne.  

2. Den naturliga trälooken
Skandinaver älskar trä och nu är trärena ytor populärare än på länge. För den som vill mer än bara ha detaljer eller möbler i trä finns många fina träimitationer på såväl mosaik som klinker. Flera av plattorna kan även läggas utomhus.

- Det finns många väldigt naturtrogna träplattor som ger en skön träkänsla även i rum som inte lämpar sig för parkettgolv, som kök, tvättstuga eller badrum. Idag finns plattor i de flesta träslag och en mängd olika format, säger Ardite Demaj.

3. Sobra, dova nyanser
Även om ljusa nyanser kommer vara populära också under 2019 ser vi att allt fler tar in mer färg och gärna i dova nyanser. Toner av grått, grönt och turkost är populärt, liksom vinrött, mörklila och petrolblå.

Retrotrenden är en annan stil som spås bli populär. För den som gillar retro men inte vill anamma stilen fullt ut finns många vackra plattor med inspiration från 60- och 70-talets färgpalett och mönster. 

4. Mera mönster
För den som vill komplettera det enfärgade med mönster finns också många fina nyheter att välja mellan i vår. Inte minst på golvet händer det mycket nu och här bjuds på allt från grafiska mönster i grått och vitt, till mer historiska mönster och inspiration från orienten. Det är alltid kul med nya mönster och färgkombinationer. Enfärgade golv har länge varit standard men nu ser vi att fler vågar lite mer även där. Till väggarna finns bland annat härligt blommiga plattor, säger Ardite Demaj.
Mönstrade plattor är även ett bra sätt att skapa ett blickfång eller liva upp ett rum med en fondvägg.

 

Tips! Det är inte bara på golv och väggar som plattor gör sig fint. Varför inte byta skivan på utebordet mot en ny snygg platta i storformat – ett enkelt sätt att ge uteplatsen ett nytt utseende. 

Tips! Hittat en platta som du gillar men inte vill sätta på en stor yta? Gör dina egna blomkrukor eller piedestaler – utbudet av färger, mönster och former är oändligt.

 

För mer information eller fler bilder, vänligen kontakta
Emma Andreasson, emma@morepr.se eller 0702-45 56 78 

 

 

Välkommen till någon av våra butiker: Stigs kakel, Kakeldax och Kakelcentralen - Med tillhörande Proffsbutiker

PriceRunner Köpskydd