Om Kakeldaxgruppen

Vi lutar oss mot våra över 30 år i branschen och våra egna butiker, vår webbshop och övriga återförsäljare över hela landet. Idag finns vi representerade på över 40 platser från Norrland till Skåne. Sammanlagt har vi ett 80-tal kompetenta och inspirerade medarbetare.

Inspiration och kreativitet är viktigt för oss och vi ser det som självklart att följa med i de senaste trenderna inom inredning och design samt att ha kunskap om hur traditionella stilar skapas. Detta delar vi med oss av i det personliga mötet i butiken men också via vår Inspirationssida, Kakelguiden, Facebook och vårt eget Inspirationsmagasin.

Allt detta - i kombination med vårt väl uppbyggda nätverk av leverantörer från hela Europa - gör oss till marknadsledande i Sverige när det gäller kakel, klinker, mosaik och tillbehör.

Vår affärsidé bygger på att ha marknadens bredaste erbjudande. Och även om vi är mycket stora inom konsumentförsäljning består vår huvudsakliga verksamhet av projekt inom kommersiella och privata fastigheter.
Vår erfarenhet gör att vi vet att detta ställer höga krav på alltifrån nytänkande, förståelse för design och kvalité till leveranssäkerhet, prissättning, service och support.

Tack vare ett antal historiska företagsförvärv ingår de lokalt starka varumärkena Stigs Kakel, Kakeldax och Kakelcentralen i Kakeldaxgruppen. Huvudkontor och centrallager ligger i Göteborg och här finns även vårt flaggskepp i form av Sveriges nyaste och modernaste kakelbutik. Hösten 2021 blev Beijer Byggmaterial AB ny ägare till bolaget, genom förvärvet blev Kakeldaxgruppen en viktig byggsten i Beijers tillväxtresa inom kakelbranschen.

Vi har ett stort miljöengagemang som bland annat betyder att vi alltid strävar efter att transportera våra produkter så miljövänligt och klimatsmart som möjligt, med tåg eller båt från Europa. Utleveranser sker med egna välfyllda bilar, så att vi slipper köra onödigt många gånger. Centrallagret ligger strategiskt placerat vid en av Göteborgs infartsleder, ett naturligt nav för transporter till övriga landet. Något som gynnar både miljön och våra kunder.

Vi ställer även mycket höga krav på produkterna vi säljer. Vi köper bara keramik från länder och leverantörer där vi kan spåra produkternas ursprung och som lever upp till vår ISO-certifiering (ISO 9001 & ISO 14001). Vi tar stort ansvar och vi var först i branschen att vara certifierade med kvalité (ISO9001) och miljö (ISO14001), vilket garanterar hög kvalitet i våra interna processer och understryker att vi har ett stort miljömedvetande.

De flesta produkterna i vårt sortiment har passerat både Sunda Hus, Byggvarubedömingen och Bastas tuffa miljökrav. Och vi är stolta över att kunna saluföra kakelplattor som till 80 % består av återvunnet material. I såväl de fysiska butikerna som i webbutiken kan du välja ur ett brett utbud av plattor märkta med ”Bättre miljöval”. Läs mer om vårt arbete med miljö och klimat här!

Verksamhetspolicy för Kakeldax i Sverige AB

Kakeldax i Sverige AB bedriver handel med byggkeramik och relaterade produkter på den svenska marknaden till byggbolag, hantverkare och konsument via återförsäljare. Försäljningen till byggbolag, större hantverkare samt återförsäljare sker via projektsäljare, ÅF-säljare och kundtjänst/innesäljare. Vår verksamhetspolicy omfattar styrning av kvalitet och miljö och skall prägla alla delar av verksamheten.

Vi är alla ansvariga för att rätt kvalitet uppnås. Rätt kvalitet är när våra produkter, vår service, vårt kunnande, attityden och beteendet hos vår personal motsvarar kundens förväntningar. Vi ska sträva efter att ständigt förbättras i syfte att öka vår effektivitet och konkurrensförmåga. Detta gör vi genom levande och klart formulerade kvalitets- och miljömål, förebyggande arbete samt att se till att vår personal har rätt kompetens och resurser för sina arbetsuppgifter.

Vi är ett mellanled mellan tillverkare och kund och skall driva på branschens utveckling mot fortsatt minskad miljöpåverkan från varor och transporter. I vårt arbete med ständiga förbättringar och förebyggande av föroreningar, skall vi beakta produktens hela livscykel, välja leverantörer med omsorg och uppfylla gällande miljölagstiftning.

Vi vill med det systematiska arbetsmiljöarbetet, SAM-arbetet, främja god hälsa och en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi vill med detta skapa arbetsglädje och ett mervärde för både verksamheten och individen.

Vårt företag ska verka för öppenhet och ärlighet och på så vis nå överenskomna vinstmål och vinna förtroende hos våra intressenter.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss?

Butiker

Ta ett besök hos någon av våra butiker eller återförsäljare.

 

Välkommen till någon av våra butiker: Stigs kakel, Kakeldax och Kakelcentralen - Med tillhörande Proffsbutiker

PriceRunner Köpskydd