Om Kakeldaxgruppen

Det har hänt mycket på Kakeldaxgruppen de senaste åren. ​Företaget har genomgått en stor förvandling. Inte bara när det gäller ägarstruktur, medarbetare och lönsamhet. Nu har vi gått från att enbart fokusera på kakel och klinker till att bli en stor inspiratör när det gäller design och idéer för alla rum, såväl inne som ute.

Vi lutar oss mot våra över 30 år i branschen och våra egna butiker, vår webbshop och övriga återförsäljare över hela landet. Idag finns vi representerade på över 60 platser från Norrland till Skåne. Sammanlagt har vi ett 90-tal kompetenta och inspirerade medarbetare.

Inspiration och kreativitet är viktigt för oss och vi ser det som självklart att följa med i de senaste trenderna inom inredning och design samt att ha kunskap om hur traditionella stilar skapas. Detta delar vi med oss av i det personliga mötet i butiken men också via Kakelbloggen, Facebook och vårt eget Inspirationsmagasin.

Allt detta - i kombination med vårt väl uppbyggda nätverk av leverantörer från hela Europa - gör oss till marknadsledande i Sverige när det gäller kakel, klinker, mosaik och tillbehör.

Vår affärsidé bygger på att ha marknadens bredaste erbjudande. Och även om vi är mycket stora inom konsumentförsäljning består vår huvudsakliga verksamhet av projekt inom kommersiella och privata fastigheter.
Vår erfarenhet gör att vi vet att detta ställer höga krav på alltifrån nytänkande, förståelse för design och kvalité till leveranssäkerhet, prissättning, service och support.

Tack vare ett antal historiska företagsförvärv ingår de lokalt starka varumärkena Stigs Kakel, Kakeldax och Kakelcentralen i Kakeldaxgruppen. Huvudkontor och centrallager ligger i Göteborg och här finns även vårt flaggskepp i form av Sveriges nyaste och modernaste kakelbutik.

Vi har ett stort miljöengagemang som bland annat betyder att vi alltid strävar efter att transportera våra produkter så miljövänligt och klimatsmart som möjligt, med tåg eller båt från Europa. Utleveranser sker med egna välfyllda bilar, så att vi slipper köra onödigt många gånger. Centrallagret ligger strategiskt placerat vid en av Göteborgs infartsleder, ett naturligt nav för transporter till övriga landet. Något som gynnar både miljön och våra kunder.

Vi ställer även mycket höga krav på produkterna vi säljer. Vi köper bara keramik från länder och leverantörer där vi kan spåra produkternas ursprung och som lever upp till vår ISO-certifiering. Vi tar stort ansvar och är först i vår bransch med ISO-arbetet, vilket garanterar hög kvalitet i våra interna processer och understryker att vi har ett stort miljömedvetande.

De flesta produkterna i vårt sortiment har passerat både Sunda Hus, Byggvarubedömingen och Bastas tuffa miljökrav. Och vi är stolta över att kunna saluföra kakelplattor som till 80 % består av återvunnet material! Vi är även sedan flera år medlemmar i Sweden Green Building Council.

I såväl de fysiska butikerna som i webbutiken kan du välja ur ett brett utbud av plattor märkta med ”Bättre miljöval”.

iso_9001_iso14001_sgbc.png

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss?

Butiker

Ta ett besök hos någon av våra butiker eller återförsäljare.

 

Välkommen till någon av våra butiker: Stigs kakel, Kakeldax och Kakelcentralen - Med tillhörande Proffsbutiker

PriceRunner Köpskydd