Microcement för badrum och kök

Microcement är en typ av betongbaserad beläggning som används för att täcka ytor som golv, väggar och bänkskivor. Det är en tunn beläggning som är lätt att applicera och ger en jämn yta med en minimalistisk look. Microcement kan användas både vid nyproduktion eller vid renovering för att täcka och applicera över gamla golv eller väggar. Vi tycker att det är ett bra komplement till kakel och klinker.

Förutom i privatbostäder kan microcment användas i offentliga lokaler som kontor, butiker och restauranger där man önskar ett levande och unikt uttryck. Microcement kan användas på olika typer av underlag, inklusive betong, gips, trä och sten. Microcement är således ett bra alternativ för renovering och ombyggnad då det är lätt att installera och ger en modern look till utrymmet.

SikaDecor® microcement är en produkt från Sika, en ledande tillverkare av byggmaterial och kemiska produkter. Den finns att få i olika färger och i glansig eller matt finnish. De färger med en grön bock efter artikelnumret lagerför vi vanligtvis. Övriga färger är det lite leveranstid på, så kontakta gärna oss för ett leveransbesked.

SikaDecor microcement kulörer

Några fördelar med SikaDecor® microcement är att:

  • Den är enkel att blanda.
  • Den går snabbt att applicera.
  • Den har mycket bra appliceringsegenskaper.
  • Den har hög vidhäftning mot underlaget.
  • Den har bra UV-beständighet.
  • Den är godkänd att använda med Schönox tätskiktssystem.
  • Den är mycket dekorativ och estetisk resulterar det i en unik yta.

För att applicera microcement, i stora drag, behöver man först förbereda ytan beroende på underlaget och vad det är för typ av utrymme. Microcementen appliceras sedan i flera lager för att få en jämn och täckande beläggning. Mellan varje lager ska ytan torka ordentligt och slipas, för att sedan lätt fuktas innan nästa lager läggs på. Slutligen ska ytan förseglas med en skyddande beläggning för att förhindra skador och förbättra hållbarheten.

Det är värt att notera att det kan vara svårt att få till en perfekt yta på egen hand och det är också viktigt att använda rätt utrustning och produkter för bästa resultat. Därav säljer vi enbart microcement till hantverkare som har blivit utbildade hos oss. I nuläget gäller detta områdena Stockholm, GöteborgMalmö och Örebro. Om ni är intresserade av att göra en renovering med microcement kan ni göra en anmälan här så förmedlar vi kontakt till en utbildad hantverkare.

Ni hittar relevant dokumentation längst ner på denna sida. Om ni har fler frågor om microcement kan ni skicka ett mejl till microcement [at] kakeldaxgruppen.se så hjälper vi er!

 

Välkommen till någon av våra butiker: Stigs kakel, Kakeldax och Kakelcentralen - Med tillhörande Proffsbutiker

PriceRunner Köpskydd